LABORATUAR

 

Günümüz dünya nüfusunun hızla arttığı buna bağlı olarak ta çoğalan nüfusumuzun beslenebilmesi ancak tarımsal üretimin artması ile mümkün olduğu gerçeğinden hareketle günümüz tarımsal üretim alanlarının nerede ise son sınıra yaklaşması nedeniyle tarım ürünlerinin kalitelerinin korunarak birimde elde edilen üretim miktarının artırılması önem kazanmıştır. 

 

Gerek gıda sanayisinde gerekse beslenmemizde önemli bir yer tutan unlu mamüllerin ham maddesini oluşturan buğdayda kalitenin belirlenmesi, hem ekonomik hem de ürün nitelikleri açısından gereklidir. Ekmek, makarna, bisküvi, bulgur, hamur işleri vb. pek çok gıda maddesinin üretiminde kalitesine göre uygun hammadde seçimi yanında kaliteyi belirlemede teknik eleman, alet ve ekipman ile yöntemlerin doğru uygulanabilmesi ve sonuçlarının iyi değerlendirilmesinin önemi üretici, tüketici, sanayici ve alım satımı ile uğraşan üyelerimiz tarafından da kabul edilmektedir. 

 

Bu amaçla Ilgın Ticaret Borsası olarak gerek üyelerimize gerekse üreticilerimize ve Ilgın halkına hizmet vermek amacı ile oluşturduğumuz tam elektronik son teknoloji cihazlarla donatılmış laboratuarımız aktif olarak hizmettedir.