Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere başlatılan “Nefes Kredisi” uygulamasına Ilgın Ticaret Borsası da omuz veriyor. Borsa yönetimi, bu projeye 600 BİN  lira kaynak sağladı. Bu tutar ile Borsa üyelerine 6  milyon liralık bir kredi limiti açılmış oldu.

T.C. Ziraat Bankası ve Denizbank ile yapılan protokol kapsamında yürütülen Nefes Kredisi projesinde Borsa üyeleri maksimum 50 bin TL kullanabilecekler. 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitli kredinin brüt faizi aylık %0,825, yıllık %9,90 oranında. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında Borsa üyelerinden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecek.

Başvuru yapmak isteyen üyelerimiz öncelikle borsamızdan açıklama olarak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi alacaklar ve bu belge ile, anılan iki bankanın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecekler.

Ilgın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi KOÇ, ekonomide yaşanan daralmaya karşı bir reaksiyon vermek üzere bu projenin içinde yer almayı görev saydıklarını belirterek, “İnşallah bu sıkıntılı günlerin aşılması için bir nefes olur” dedi.

Saygılarımızla,

ILGIN TİCARET BORSASI